The Pack/Onze honden

Onze drie honden: Hazel, Nina en Duco

Hazel.

Hazel is op Halloween 2016 geboren, als eerste van het nest, en kreeg daarom van de fokkers Ellen en Carel Canta de naam “Halloween of the Field Society” mee. Wij zijn Ellen en Carel dankbaar voor deze prachtige dame. Hazel komt voor uit een fantastische lijn. Ellen heeft de laatste decennia met veel zorg haar Field familie vorm gegeven en is zowel nationaal als internationaal een autoriteit op dit terrein.

Wij zijn dan ook trots dat Hazel de stammoeder mag zijn van onze kennel. Hazel heeft HD A heupen en heeft in 2019 en 2020 de verplichte oogtest met goed resultaat doorstaan.

Ook is Hazel, zoals de vereniging vereist, voorgebracht op shows. Bij de Field Spaniel Clubmatch behaalde zij in de tussenklasse een uitmuntend en op de internationale show in Eindhoven in de open klasse een Zeer Goed, Hoewel Hazel het showen erg leuk vond en zich in de ring prima gedroeg, hebben we na het behalen van deze uitslagen geen shows meer gedaan. Het werken in de praktijk is waar ons hart ligt en waar wij vinden dat onze honden het meest tot hun recht komen.

Nina

Nina is de “Grand Dame” in ons hondenteam. Op latere leeftijd is zij bij ons gekomen, nadat zij eerst bij haar fokster drie nestjes had grootgebracht. Bij ons is ze allereerst jachtmaatje en huisgenoot. Zij, Que Sera von Mecklenburg, is een steady maar waakse teef. Ontzettend lief en uiterst gehoorzaam. Een genot om mee op jacht te mogen, al is ze niet geheel hazerein. Nina is bij ons om nog mooie jaren in het jachtveld te beleven en zij geniet daar op haar eigen ingetogen manier van.

Duco

Duco is ons Jerommeke, een beer van een Cesky Fousek, met een klein hartje. Ook hij heeft zich op latere leeftijd bij ons team gevoegd. zijn oude baasje gunde hem een leven in de ruimte met meerdere dagen werk in het veld. Duco, Vasco Venaticus Major, is wat zijn naam al aangeeft een fanaat in het veld. Het liefst zou hij gelijk met de hagelkorrel aankomen. Al is hij met zijn 8 jaar al op leeftijd, hij barst van de energie. Een fantastische apporteur en jachtkameraad, maar wel een waarbij je meters vooruit moet denken.

Wij hopen de volgende loopsheid Hazel te laten dekken Heb je interesse? Neem dan even contact met ons op dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.