The Pack/Onze honden

Hazel.

Hazel is op Halloween 2016 geboren, als eerste van het nest, en kreeg daarom van de fokkers Ellen en Carel Canta de naam “Halloween of the Field Society” mee. Wij zijn Ellen en Carel dankbaar voor deze prachtige dame. Ellen heeft de laatste decennia met veel zorg haar Field familie vorm gegeven en is zowel nationaal als internationaal een autoriteit als Field fokster.

Wij zijn dan ook trots dat Hazel de stammoeder mag zijn van onze kennel. Hazel heeft HD A heupen en heeft ieder jaar de verplichte oogtest met goed resultaat doorstaan.

Ook is Hazel, zoals de vereniging vereist, voorgebracht op shows. Bij de Field Spaniel Clubmatch behaalde zij in de tussenklasse een uitmuntend en op de internationale show in Eindhoven in de open klasse een Zeer Goed, Hoewel Hazel het showen erg leuk vond en zich in de ring prima gedroeg, hebben we na het behalen van deze uitslagen geen shows meer gedaan. Het werken in de praktijk is waar ons hart ligt en waar wij vinden dat onze honden het meest tot hun recht komen. Haas assisteert ons bij het (na)zoeken van aangereden of geschoten wild.

Mechje

Mechje, enfant terrible volgens mamma. Niks ladylike maar vrouwelijke minitank. Gedreven en gepassioneerd, stoer boerinneke. Wij zijn net begonnen met trainen en veel moet zich nog vormen in het komende jaar. Holle Bolle van Slokop tot Dik Trom.

Lieve meid, neem vooral de tijd om uit te groeien tot ons nieuwe jachtmaatje.

Duco

Duco is ons Jerommeke, een beer van een Cesky Fousek, met een klein hartje. Hij heeft zich op latere leeftijd bij ons team gevoegd. zijn oude baasje gunde hem een leven in de ruimte met meerdere dagen werk in het veld.

Duco, Vasco Venaticus Major, is wat zijn naam al aangeeft een fanaat in het veld. Het liefst zou hij gelijk met de hagelkorrel aankomen. Al is hij met zijn bijna 10 jaar (23-3-2012) al op leeftijd, hij barst van de energie. Een fantastische apporteur en over enthousiaste jachtkameraad, een waarbij je meters vooruit moet denken.