Mechje (Lux Ch. Sloeberry Fields Forever Nyneve)

  Eersteling…

  Mechje zal als eerste eigen hondje altijd een bijzondere plaats in ons leven hebben. In het nest was zij samen met haar broer Arthur de gangmakers van het feestje. Mechje betekent meisje in het Limburgs, een heel gewone naam voor een stoere meid.

  Mechje is met 6 maanden begonnen met jachttraining op het landgoed en bij de puppy jachttraining van de KNJV. Daarnaast volgen we showtraining bij Ringtraining Noord-Limburg in Gennep. Mechje is gepassioneerd in het apporteren van zowel dummy als wild. Steadyness beheerst zij goed, alleen heeft zij nog wel haar puberstreken. We verwachten dan ook veel van haar in het veld en zij mag al mee om ervaring op te doen en te kijken naar de meer ervaren honden. Zoals elke Field heeft zij haar tijd nodig om volwassen te worden, een Field is geen ras voor mensen die haast hebben.

  Geondheid:

  Mechje is officieel getest op haar heupen en heeft de uitslag HDA met een Norbergwaarde van 40. Voor haar ogen heeft zij in april 2023 de ECVO test ondergaan. Hierbij waren er geen opmerkingen, alles was prima.

  In de winter 2023/2024 hopen wij met Mechje een eerste nestje te verwelkomen. Naar een pappa voor de pups wordt nog gezocht.

  Show:

  In de showring doet zij het boven verwachting goed. Zij heeft meerdere malen een excellent (Uitstekend) behaald met verschillende plaatsingen. Eenmaal was zij BOB (Best of Breed) op de buitenshow in Goes en op de Eurodogshow in Denemarken behaalde zij de derde plaats in haar klasse. Inmiddels heeft zij zowel in Nederland, Duitsland als Belgiƫ punter vergaard voor het kampioenschap.