Brittany litter/Bretonse pups

1 juli reisden wij naar Bretagne, want na lang zoeken vonden we daar de perfecte dekreu. Een sociale, vriendelijke hond die ook eens bejaagd is. Een lot uit de loterij dus. Op donderdag reden we naar Bretagne, op zaterdag reden we terug en in de tussentijd deden we met Hazel en Nox drie dekkingen. Hoewel het voor beide honden hun eerste keer was, deden ze het, na een ongedwongen en speelse kennismaking in de tuin van zijn baasjes Thibault en .Morgane, perfect. Zie foto

July 1 we traveled to Brittany, because after a long search we found the perfect stud dog there. A social, friendly dog who also is a experienced hunting-dog. A lottery ticket. On Thursday we drove to Brittany, on saturday we drove back to Holland and in the meantime we did three matings with Hazel and Nox. Although it was the first time for both dogs, after a casual and playful introduction in the garden of his owners Thibault and Morgane, they did it perfectly. See photo

Nox doet de naam van zijn vader eer aan.

Nox

De eerste keer dat ik Nox tegenkwam is op de Facebookpagina van zijn voorjager Thibeau op de groep Hunting Field spaniels. Ik zag een Field uitkijkend over de zee. Dit beeld van een mysterieuze Field met een fantastische vacht en een mooi zwaar maar toch kort hoofd maakte dat ik meer van Nox te weten wilde komen. Dit is ongeveer 2 jaar geleden en via facebook kwamen wij in contact met zijn eigenaren.

Nox komt van de fokker “du Kreizker”. Deze fokker woont in Bretagne en naast Fiels spaniels zijn zij ook bekend om hun Engelse Cockers. Nox is na zijn geboorte dus in de buurt gebleven, zijn baasjes wonen alleen dichter aan de kust. De vader van Nox is een van oorsprong Finse reu, Noblefield’s Dream du Kreizker, die zowel op shows als tijdens de jacht zijn sporen heeft nagelaten. De moeder van Nox is een Zweedse dame, Winterbourne New moon to kreizker. Beide ouders hebben goede heupuitslagen en zijn getest en vrij gevonden van oogafwijkingen.

Nox en Hazel

Waarom is Nox een goede partij voor onze dame? Nox heeft in tegenstelling tot Hazel een veel dikkere en volle vacht. Zijn bevedering is lang en hij heeft een dikke ondervacht. Verder is Nox een sterke niet al te lange reu en heeft hij wel een mannelijk hoofd maar niet al te grof. In de jachtpraktijk is hij zeer bedreven in het apporteren van warm wild, iets wat onze Hazel nog steeds niet doet. Ook is hij een gedreven werker en een echte jachtkameraad. Nox gaat voor zijn baas door de golven om de geschoten watervogels op te halen en heeft dan ook een ijzersterke conditie. Wat ons het meest verheugde is dat het in de omgang een ontzettend lieve reu is, wars van angst of agressie naar vreemden.

Nox heeft C-heupen en is in 2021 vrij getest van alle voorkomende oogafwijkingen. Hij heeft zijn aankeuring voor het ras in Frankrijk met glans doorlopen en is eenmaal op show uitgebracht. Hier scoorde hij in de tussenklasse een 1U en het RCAC. Hierna is hij door zijn baasje alleen uitgebracht op jachtwedstrijden en heeft zijn titel Trialer behaald. Volgens de fokker lijkt Nox in zijn gedrag, werkdrift en uiterlijk het meest op zijn vader. Voor Nox is dit ook zijn eerste vaderschap. Een pup uit het nest zal, indien dit zo mag zijn, zijn vader gaan vergezellen in Bretagne.

Stamboom Nox du Kreizker